Finska pälstoppar avslöjade

 

Idag släpper den finska organisationen Oikeutta Eläimille nya bilder från finska rävfarmer, den här gången från topparna inom industrin.

I slutet av förra veckan väcktes stor uppmärksamhet i Finland då smygtagna bilder från 80 pälsfarmer spreds i media. De finska branschorganisationerna, Finnish Fur Sales och Finnish Fur Breeders Association, hävdade då att det handlade om några få undantagsfall och att de flesta farmerna sköts väl. Men idag kommer nya bilder från farmer som tillhör ordförandena i de båda organisationerna - och det är lika illa där.

285 På fyra farmer som tillhör topparna i den finska pälsindustrin fanns mängder med djur med ögoninfektioner och stora öppna sår. Flera rävar saknade öron. Det var också flera rävar som hade ben som var så skadade att de inte kunde gå. en räv drar bakbenen efter sig i buren, fler andra har brutna och felläkta ben som gör att de tar stöd med en annan del av benet än foten. Många rävar utför stereotypa rörelser fram och tillbaka i burarna.

Finland är det land i världen som har flest rävar på pälsfarmer och de flesta rävskinn kommer därifrån. I Sverige är det förbjudet att föda upp rävar i burar,

287

och här finns därför inga rävfarmer alls. Däremot importerar vi rävpäls från Finland i form av bland annat mössor, jackor och dekorationer.

Läs mer och se fler bilder här